Maszyna do mielenia miesa i ryb

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w zależności od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

http://dr-farin-man.es/#pildorasadelgazantessincafeina

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w twarze zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej mierze rozbitych plastrów w układu bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym ciało nie potrafi żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest niesłychanie łatwa, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punkcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kładących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, umieszczając się na nauki i sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku odkłada na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.